A porcokra, ízületekre is oda kell figyelni, ha egészségesek akarunk maradni.

Szponzorált tartalom

porcerősítők

porcerősítők

Az egészség életünk fontos része, ezt azonban olykor csak akkor vesszük észre, amikor valami baj történik, amikor már nincs rendben az egészségünk. Pedig a megelőzés, az egészséges életmód igencsak fontos része az egészség megőrzésének. Az életkor előrehaladtával tudomásul kell venni, hogy már nem minden olyan, mint egykor. Akárhogy is, az egészség fontos része, hogy megadjuk szervezetünknek a számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

És hogy gondoskodunk ízületeink, porcaink, csontjaink egészségéről is. Erre is többféle megoldást kínál a Prevenció Patika, melynek kínálatában olyan porcerősítők vannak, amiknek igen nagy hasznát vehetjük. Fontos tudni, hogy ahogy az autógumik, úgy kopnak a porcok is, és ha a csontjainknak nincs megfelelő párnázottsága, akkor egymáshoz fognak dörzsölődni és ez bizony fájdalmat okoz. Ha már elindult a folyamat, akkor is van megoldás a fájdalom enyhítésére és a megmaradt porcok védelmére.

Ezek egyike a porcerősítők szedése, de a hétköznapjainkba is sok mindent beiktathatunk a védelmükért. Így, ha valaki túlsúlyos, érdemes lefogynia, ezzel ugyanis tehermentesíteni lehet a térdet és a csípőt. Minden leadott kiló 4 kilogrammnyi nyomástól szabadítja meg a térdet, ez pedig csökkenti az ízületek kopását, lelassítja az ízületi gyulladás előrehaladását. Minden 10 kg fogyás 20 százalékkal csökkenti a fájdalmat. Ugyanígy fontos a mozgás, nyilván, aki fájdalommal küzd, annak sokkal nehezebb rávennie magát, de a kutatások azt mutatják, hogy a fájdalom és a merevség rosszabbodik, ha az ember nem elég aktív. A rendszeres testmozgás, ami megmozgatja a szívet, fokozza a véráramlást, jó hatással van a túlsúlyra is. Fontos az is, hogy megerősítsük az ízületek körüli izmokat, ez segíthet a szervezetnek elnyelni az ízületeken általában a napközbeni mozgás során átmenő ütések egy részét. A nyújtógyakorlatok is nagy segítséget jelenthetnek és az, ha a porcerősítőket is segítségül hívjuk.

Ilyen porcerősítőket kínál a Prevenció Patika is, ahol érdemes alaposan körbenézni, hisz porcerősítők tucatjai közül válogathatunk. Amikor ellátogatunk a prevenciopatika.hu honlapra, máris egy remek ajánlattal találkozunk. Ha feliratkozunk a hírlevélre, akkor egy 700 forintos kupont kapunk ajándékba, melyet 7000 forint feletti vásárlásnál már be is tudunk váltani. A feliratkozáshoz csupán az e-mail címünket kell megadni és máris érkezik a kupont, nem érdemes kihagyni ezt a lehetőséget. Már csak azért sem, mert a hírlevélből értesülhetünk az újdonságokról, a most megjelent gyógyhatású készítményekről és az akciókról is az elsők között értesülhetünk. Mindezekért megéri feliratkozni, nem mellesleg már az első vásárlásunk előtt megkaphatjuk az ajándék kupont.

De hogy mi minden van a Prevenció Patikában? Természetesen porcerősítők minden mennyiségben. Többféle gyártó termékei közül válogathatunk, többféle kiszerelésben találunk itt porcerősítőket. Ezeket úgy fejlesztették ki, hogy a mindennapokban támogassák az ízületek működését, így segítve ezek rugalmasságának megőrzését. Ilyenek a Proenzi termékei is, melyeket szintén elérhetünk a Prevenció Patikában. Ha a porcerősítők kategóriában keresgélünk, láthatjuk, hogy a készítmények alkotóelemei az ízületi porcot alkotó elemek, mint amilyen a glükózamin-szulfát, a kondroitin-szulfát és a II. típusú kollagén. Hosszú távon is szedhetők ezek a készítmények, melyek hatása már 2-3 hónap kúra után tapasztalhatók. Maga a glükózamin egy természetes szénhidrát, az ízületek kenőanyagának egyik eleme. Abban segít, hogy a súrlódásnak kitett ízületek egészségesen működjenek és hogy a porcszövetek újraképződjenek. Gondoskodik a rugalmasságról, csökkenti a fájdalmat és a gyulladásokat.

Még a legodafigyelőbb életmód esetén is kopnak az ízületek, a porcok és nem árt már a problémák megjelenése előtt gondoskodni azok védelméről. Ezért is fontos a porcerősítő szerepe a mindennapi életben, és ha széles választékot és kiváló árakat keresünk, nem mellesleg pedig gyors szállítást és korrekt fizetési feltételeket, akkor a prevnciopatika.hu webáruházban van a helyünk.