Falfestés házilag vagy szakemberrel?

Szponzorált tartalom

falfestés házilag

falfestés házilag

Attól függően, hogy mennyi szabadidő áll rendelkezésedre, illetve mennyi anyagi keret van a festésre, úgy érdemes elhatározni, hogy saját kezűleg festesz vagy szakemberrel fested ki az otthonodat.

Sok múlik az előkészületeken! A falfestés házilag is megoldható, de szakemberrel lesz igazán szép a végeredmény!

Bizony, nem szabad elhanyagolni időspórolás lévén azt, hogy mindent kifóliázzunk, letakarjunk. A fóliázás, szalagozás az ablakoknál, nyílászáróknál elengedhetetlen, ugyanakkor ha nincs lehetőségünk rá, hogy a teljes bútorzatot eltávolítsuk a szobából, csak összetolni tudjuk valahol őket, akkor is muszáj letakarni őket, sőt a padlót is, ne bízzuk a véletlenre!

A pénz mindig meghatározó szempont akkor, ha valamilyen szakmunkára van szükség a háznál. Azonban a minőség és profi munka biztosan megéri, sőt gondoljunk bele, hogy amennyiben nem magunk csináljuk a falak festését, akkor az a sok munkaóra és energia sem minket terhel. Viszont ha mégis opcionális a falfestés házilag, akkor azért számoljunk előbb utána, hogy mi mennyibe fog kerülni. Nem csak a festéket kell megvenni, hanem az eszközöket is, sőt számol egyéb dologra lesz szükség, melyeket nem szabad elhanyagolni.

Amint megfogan a festés iránti igény, az első gondolatok bizonyára akörül forognak, hogy milyen színt választunk. Ha a szín már fix, akkor el lehet kezdeni körülnézni a festékek között. Fontos, hogy a minőséget részesítsük előnyben és a festéket a helység funkciójának megfelelően válasszuk ki! Egy konyhába például kifejezetten jó választás mosható festéket vásárolni, hiszen a véletlen maszatolások így könnyedén eltávolíthatók a későbbiekben is, vagyis megspórolhatunk magunknak egy tisztasági festést, vagy többet is.

A falfestés házilag jó választás, ha időnk engedi a munkát, ha értünk a festékekhez és tudjuk használni az ecseteket és festő hengereket. Más esetben inkább azt tanácsoljuk, hogy fordulj szakemberhez és végeztesd el vele a falfestést, mert hidd el, sokat spórolhatsz azon, ha szakszerűen van elvégezve a festés! A hudakpiktor.hu oldalon további hasznos tanácsokat találsz a témában!