Fókuszban a napelemes rendszerek.

Szponzorált tartalom

napelem

napelem

Sokan vágynak napelemes rendszerek telepítésére, ugyan ki ne szeretné elfelejteni örökre a villanyszámlát? Sokan azonban megmaradnak a vágyakozás szintjén, mert azt gondolják, hogy a napelemes rendszere telepítése, kiépítése nagyon bonyolult dolog és hogy olyan magasak a költségek, hogy nem szeretnék vagy nem tudják ezt egy összegben kifizetni. Azonban aki egy picit is elkezd utána olvasni, láthatja, hogy milyen sok lehetőség van. Ehhez tökéletes kiindulópont a napelempalyazatok.hu weboldal, ahol ingyenes helyszíni felmérést is kínálnak.

A napelem a jövő, ezt sokan hangoztatják már hosszú évek óta és bárki megtapasztalhatja ezt a mindennapokban is. Szinte ki sem tudunk úgy lépni az utcára, hogy ne látnánk napelemmel felszerelt házakat. Sokan eleve úgy építkeznek, hogy napelemes rendszert építenek a tetőre, ezt egy hőszivattyús rendszerrel kombinálják, így az ingyen áram segít majd az ingyen fűtésben. Ami egy igazán költséghatékony és nem mellesleg környezetbarát megoldás is. De hogy miért is környezetbarát megoldás a napelem?

Sokan azt mondják, hogy már az utolsó órában vagyunk, hogy már semmit nem tehetünk azért, hogy védjük a környezetet és hogy ezek mind látszatmegoldások csupán. Azonban kézzel fogható eredményei vannak annak, ha áttérünk a napelemes rendszerrel. És ugyan mi lenne tisztább, zöldebb energia, mint maga a nap energiája? Itt különbséget kell tennünk a napelem és a napkollektor között. Utóbbi a nap melegségét, a napsugárzást használja fel arra, hogy fűtsön, például vizet. Ezt egyébként kiépített rendszer nélkül eleink is használták. Gondoljunk csak a kerti zuhanyzókra, ahol egy sötét színű hordóban melegedett a víz egész nap, ami aztán estére pontosan jó volt zuhanyzáshoz. A napkollektorok voltaképp ezt csinálják. Szemben a napelemmel, ami a nap energiáját nyeri ki és a napelemes rendszer ebből az egyenáramból készít a háztartásunk számára is használható váltóáramot.

Ha ellátogatunk a napelempalyazatok.hu weboldalra, láthatjuk, hogy milyen sokféle pályázati lehetőség van arra, hogy napelemes rendszerünk legyen. Ezek lehetnek vissza nem térítendő források és olyanok is, melyek nulla százalékos kamatot kínálnak. Mindkét esetben érdemes szakértő csapat segítségét kérni a folyamat során, és ilyen csapat a napelempalyazatok.hu partner csapata is. Hogy hogy kezdődik a folyamat?

Először is ha ellátogatunk a napelempalyazatok.hu weboldalra, számos dologról tudunk tájékozódni és itt már kérhetjük az ingyenes felmérés. Ehhez mindössze egy űrlapot kell kitöltetünk, melyben meg kell adnunk, hogy melyik megyében tervezzük a telepítést, mi a keresztnevünk, az e-mail címünk és a telefonszámunk. Jó, ha tisztában vagyunk azzal is, hogy mekkora a háztartásunk energiaszükséglete. Ez már egy remek kiindulópont ugyanis. Ehhez nem kell más, mint elővenni az elmúlt egy év villanyszámláit és vonni egy átlagot belőlük. A napelemes rendszereket nem egy-két évre tervezik, így már ebben a fázisban gondoljunk a jövőre. Tehát ha a jövőben például elektromos autót tervezünk vásárolni, amit aztán otthon kívánunk tölteni, ezt is egész nyugodtan kalkuláljuk bele, mint ahogy azt is, ha klímaberendezéseket szeretnénk, vagy fűtött medencét. Érdemes a tervezésre rászánni az időt, maga a rendszer telepítése nem tart tovább egy-két napnál ugyanis. És mindenekelőtt olyan szakemberekhez fordulni, akik korrektek, segítőkészek, akikben megbízhatunk. Mint amilyenek a napelempalyazatok.hu partner kivitelezői.