Vége a kávéfüggős időszaknak

Szponzorált tartalom

székhelyszolgáltatás pest megye

székhelyszolgáltatás pest megye

Imádom a reggeli (és mindenkori) kávémat – enélkül nálam szinte be se indul a motor, ha értitek a metaforát.

Szerencsére már egy jó ideje azért nem függök annyira tőle, sokkal inkább élvezetből és megszokásból iszom, ugyanis normális időben, 7-8 körül kelek.

Korábban ez teljesen másképp volt, ugyanis egy közeli üzemben dolgoztam, méghozzá 3 műszakban.

Ebben az időszakban mondhatni kávé folyt az ereimben, teljesen érhető okokból: annyira felborult a bioritmusom attól, hogy össze-vissza kellett járnom dolgozni, hogy még egy hét szabadság alatt sem tudtam magam kipihenni.

Pontosan ezek voltak az okok, amelyek miatt a váltás mellett döntöttem és vállalkozóvá váltam.

Eleinte nagyon nehéz volt, ám szerencsére viszonylag gyorsan eljutottam arra szintre, hogy fontolóra vehessem a cégalapítást.

Ez alapvetően is egy bonyolult folyamat volt, de nem könnyített a helyzeten az sem, hogy szerettem volna minden lehetőségnek alaposan utánajárni, így került szóba például az is, hogy hogyan működik a székhelyszolgáltatás pest megye területén.

A kérdésemre egyébként a szekhelycentrum.hu oldalán találtam meg a választ, de nem akarok rögtön ennyire előreszaladni, ugyanis tudom, hogy furcsa lehet, miért pont a székhelyszolgáltatásról kezdek mesélni.

A székhelyszolgáltatás (pest megye területén belül és kívül egyaránt) egy remek lehetőség az olyan vállalkozások számára, amelyeknek nincsen telephelyük – ilyen vállalkozásnak számítanak például a webáruházak vagy egyes szolgáltatók, hogy jobban el tudd képzelni.

Ez több szempontból is jó lehetőség lehet, ugyanis így lehetőségük van olyan személyeknek is egyszerűen, pillanatok alatt székhelyet szerezni, akik nem rendelkeznek saját ingatlannal, vagy azoknak, akik egyszerűen nem akarják ilyen célra használni azt.

A saját ingatlan lenne a leginkább kézenfekvő megoldás a székhelyre, ám ennek sok hátránya lehet.

A legnagyobb az, hogy bármilyen ellenőrzésre, eljárásra kerülne esetleg sor, akkor a hatóságok abban a saját tulajdonú ingatlanban fognak kopogni, amit székhelyként jelöltél meg.

Ez nagyon kellemetlen lehet, főleg, ha az otthonunkat használjuk székhelyként.

Mindezek mellett a székhelyszolgáltatást nyújtó cégek – az olyanok, mint a szekhelycentrum.hu is – bizonyos esetekben kínálnak olyan lehetőséget is, amellyel elkerülhető az iparűzési adó megfizetése.

No persze nem kell illegális dolgokra gondolni, pusztán arról van szó, hogy lehetséges olyan településen is székhelyet bérelni, ahol nincsen iparűzési adó.

Ez nagyon sokat jelenthet a cégek számára anyagi szempontból.

Bízom benne, hogy így már érhető, miért volt annyira fontos számomra már az elején, hogy kiderítsem, hogyan is működik a székhelyszolgáltatás pest megye területén.

Ha esetleg Te is vállalkozásban gondolkozol, hogy hosszútávon kiszakadhass a kávén élős időszakból, akkor 2 dolgot javaslok: szedd össze a bátorságod és a cégalapítás és székhelybérlés folyamatával bízd meg a szekhelycentrum.hu munkatársait!